Loader
fbiconUpdateSlovakia
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

MORČACIA BÁBOVKA

Suroviny: 500 g morčacích pŕs
150 g šampiňónov
pór
1 balenie bacon
5 vajec
250 g U1 Trappista syr
1,5 PL U1 Horčice
Vegeta
Príprava: Mäso nakrájame na plátky a vyklepeme. Formu na bábovku vystelieme papierom na pečenie. Mäso okoreníme z oboch strán vegetou a vystelieme ním formu. Pór nakrájame na kolieska a orestujeme, pridáme horčicu, na plátky nakrájané šampiňóny a petržlen a restujeme ďalej, okoreníme vegetou. 1/2 balenia baconu nakrájame na malé kúsky a opražíme, zmiešame so šampiónovou zmesou a naplníme spodok formy. Následne rozbijeme vajcia priamo na túto zmes a celé posypeme ešte petržlenom a strúhaným syrom. Celé zakryjeme baconom. Pečieme pri 200 °C cca. 60-70 minút. Po upečení necháme trošku vychladnúť a vyklopíme na plech. Ďalej pečieme aj z vrchu cca. 10-15 min. kým nebude mať peknú hnedkastú farbu. Nakrájame a podávame grilovanou zeleninou.