Loader
fbiconUpdateSlovakia
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

SVIEČKOVÁ NA SMOTANE SO ŽEMĽOVÝMI KNEDĽAMI

Suroviny: Suroviny na žemľové knedle:
30 dkg U1 Norbi múky
1 ČL soli
2 vajcia
voda
1 U1 Rožok
1 stredne veľká cibuľa
Petržlen

Suroviny na sviečkovú na smotane:
700g hovädzej sviečkovej
U1 kokosový olej
4-5 ks mrkvy
1 ks petržlen
1 ks kaleráb
1 ks zeler
200-300 ml smotany na varenie
3 ks bobkový list
4 ks nové korenie
Soľ
Čierne mleté korenie
Vegeta
6-8 kvapiek U1 Lovely Sweet
1 PL U1 Norbi múka
Príprava: Príprava žemľových knedlí:
Múku, soľ, vajcia a vodu vymiešame ako keby sme robili cesto na halušky. Opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, posekaný petržlen a na kocky nakrájaný rožok. To všetko primiešame do cesta. Vymastíme 4 cca. 3 decové hrnčeky a rozdelíme do nich cesto. Do väčšieho hrnca dáme vodu a postavíme do nich hrnčeky tak, aby voda bola 1-2 cm pod okrajom hrnčekov. Takto varíme cca. 40 min. Po uvarení necháme trošku vychladnúť , potom vyklopíme knedle z hrnčekov. Podávame ako prílohu.

Príprava sviečkovej na smotane:
Mäso si opláchneme necháme odkvapkať a osušíme papierovým obrúskom. Tuk rozpálime v hlbšej mise pridáme mäso ,ktoré opečieme zo všetkých strán. Potom pridáme koreňovú zeleninu ,ktorú sme nakrájali na väčšie kusy. Pridáme nové korenie, bobkový list, vegetu podlejeme vodou teplou. Mäso dusíme pod prikrývkou asi 1,5 hodiny. Hotové mäso vyberieme a dáme do misy zvlášť, ktoré pokrájame na plátky. Medzitým povyberáme uvarenú zeleninu, ktorú si rozmixujeme do hladka, dáme ju do vývaru kde sa dusilo mäso. V smotane si rozhabarkujeme múku a zahustíme omáčku, dochutíme soľou, kvapkami Lovely Sweet. Podávame s domácou žemľovou knedľou.