Loader
fbiconUpdateSlovakia
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE CAPPUCCINO TORTA

Suroviny na 8 rezov: CESTO:
4ks vajíčok (veľkosť M)
50g mlieko
20g Update Master Mix
20g kakaový prášok (20-22%)
20g Update ZERO sladidlo
1PL olej
1ČL kypriaci prášok

KRÉM:
375g sladká smotana
250g mascarpone
1šálka (75g) espresso káva (môžete aj bezkofeínovú)
1vrchnák Update Lovely Sweet sladidlo
10g želatína+voda
3,g Update Cake Sweet
30g sladká smotana

POLEVA:
125g Update Horká tortová poleva
125g sladká smotana
Príprava: Už rozmýšľate čo budete piecť na VIANOCE? Chceli by ste niečo nové popri klasike? ... veru aj my J Preto Vám prinášame fantastickú tortu svôňou achuťou CAPPUCCINA :)
Rúru predhrejeme na 170°C.
Pripravíme cesto. Vajíčka – oddelíme si žĺtka od bielok. Kakaový prášok, Master Mix akypriaci prášok zmiešame vmiske. Žĺtka zmiešame solejom, mliekom aso sladidlom ajemne šľaháme ručným mixérom. Zbielok vyšľaháme tuhý sneh. Kžĺtkovej zmesi primiešame múčnu zmes avymiešame do hladka. Postupne pridávame sneh zbielok aopatrne, jemne miešame, aby sa nám sneh nerozbil úplne. Tortovú formu (cca 18cm) vystelieme papierom, acelú zmes vylejeme do formy. Pečieme vpredhriatej rúre cca 20min. Po upečení zakryjeme čistou kuchynskou utierkou anecháme vychladnúť. Následne vyberieme zformy avrch korpusu odrežeme, aby povrch bol rovný (ak je potrebné). Vložíme naspäť do formy. Pripravíme najprv polevu, lebo ztoho trošku budeme potrebovať na korpus. Sladkú smotanu nad parou zohrejeme aroztopíme vnej čokoládu. Ztoho cca 2PL rozotrieme na korpus azvyšok odložíme do chladničky. Teraz pripravíme krém. Sladkú smotanu vyšľaháme do stredne tvrdej konzistencie. Mascarpone so sladidlom vymiešame vmiske apridáme vyšľahanú šľahačku. Želatínu pripravíme stroškou vody avmikrovlnke jemne zohrejeme, aprilejeme kčerstvo uvarenej káve. Ktomu pridáme trošku zo šľahačkovej zmesi, aby sme neutralizovali teplotu. Následne túto zmes primiešame kšľahačkovej zmesi. Takto vzniknutý krém nalejeme na piškótový korpus. Odložíme na pár hodín do chladničky. Potom vyberieme ztortovej formy auž pripravenú polevu necháme roztopiť (pozor, aby to nebolo teplé). Polevu nalejeme na tortu apre krajší efekt po krajoch necháme stekať. Vrch ešte môžeme dozdobiť čokoládovými hoblinkami alebo čímkoľvek, čo máte po ruke.