Loader
fbiconUpdateSlovakia
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

UPDATE VIANOČNÁ ŠTÓLA

Suroviny na 3 nohy: 250gUpdate Proteínová múčna zmes
150g kyslá smotana
125g mlieko
80g maslo
1ks žĺtko
4g droždie vprášku
1ČL Update Lovely Sweet sladidlo
Štipka soli

PLNKA – maková (1 noha):
150g mletý mak
110g mlieko
2ČL Update Lovely Sweet sladidlo (podľa chuti môžete aj menej či viac)
1ks Update Vanilla Sweet sladidlo
½ citrónovej kôry
½ČL škorice
za hrsť hrozienok (môžete aj vynechať)

PLNKA – orechová (1 noha):
150g mleté orechy
60g mlieko
1ks Update Vanilla Sweet sladidlo
2ČL Update Lovely Sweet sladidlo (podľa chuti môžete aj menej či viac)
trošku pomarančovej kôry
za hrsť hrozienok (môžete aj vynechať)
NA potretie: 1ks žĺtko + 1 ks bielko
Príprava: Na Vianoce nemôžu chýbať naše obľúbené makové aorechové vianočné štóle. Aprečo by sme mali mať výčitky pri ich konzumácii? NETREBA !!! Prinášame Vám recept sUPDATE surovinami, znížený obsah sacharidov asamozrejme bez pridaného cukru J Tu je dôkaz, že sa to dá aj tak, že ručička na váhe nebude stúpať J
Múku zmiešame sdroždím,rozdrvíme maslo apridáme štipku soli. Následne pridáme žĺtka, 100g smotany aso sladidlom vymiešané mlieko. Vypracujeme hladké ahomogénne cesto ana koniec pridáme azvyšných 50g smotany. Rozdelíme na 3 rovnaké časti, zabalené guľky necháme odstáť vchladničke cca hodinku.
Každý zVás sa môže rozhodnúť, ktorú plnku má radšej, aztej si pripravíte dvojitú porciu, keďže vyššie uvedené suroviny sú na 1 nohu.
Kplnke mlieko zmiešané sLovely Sweet as Vanilla Sweet sladidlami ashrozienkami privedieme do varu analejeme na mletý mak/orech, aprimiešame citrónovú/pomarančovú kôru. Takto vzniknutú plnku dobre vychladíme.
Po hodinke cesto premiesime ana pomúčenej doske či silikónovej podložke rozvaľkáme cca na 27x27cm. Plnky rozotrieme na cesto a zrolujeme. Toto zopakujeme aj sďalšími 2 cestami. Vrch poprepichujeme vidličkou anaukladáme na papierom vystlatý plech. Na orechové môžeme na vrch poukladať aj kúsky orechov. Potrieme žĺtkom avchládku počkáme, kým vajíčko trošku zaschne. Následne potrieme bielkom, anecháme odstáť vteple. Keď vrch bude jemne popraskaný, rozohrejeme teplovzdušnú rúru na 170 – 180 °C apečieme cca 20-25 minút do zlatista.