Loader
fbiconUpdateSlovakia
0 pr | 0

Recept

Recipe Img

VAJÍČKO PO MEXICKY

Suroviny: 2ks kvalitné domáce vajíčka
1 ks avokádo
1 ks paradajky
1 ks žltá paprika
U1 chlieb
soľ
1 PL ocot
čili, červená cibuľa (extra)
Príprava: Do misky nalejeme ocot a rozbijeme do nej vajíčka. Nie je dobré robiť naraz viac, ako 3-4 kusy. Ocot zreaguje s vaječným bielkom a vytvorí okolo neho takú tenkú priehľadnú blanku.
Vodu v hrnci privedieme do varu a vareškou ju zamiešame a rozvírime. Do vriacej a rozvírenej vody opatrne vlejeme vajíčka spolu s octom a už nič s nimi nerobíme. Už len privedieme vodu do mierneho varu a keď začne pomaličky vrieť, odstavíme, zakryjeme a po 2 minútach môžeme podávať. Bielka sú celé uvarené a žĺtka sú polotekuté. Ak chcete, aby boli tekutejšie, tak vodu neprivádzajte do varu, len ich nechajte 3-4 minútky. Treba skúsiť priebežne.
Po vybratí z vody odporúčam opláchnuť ich ešte v čistej vode. Predsa len ten ocot nie každému musí chutiť :)
Výsledok záleží aj od čerstvosti vajec. Najlepšie stratené vajcia sú z čo najčerstvejších vajec.
Dužinu avokáda si rozpučíme vidličkou, zeleninu nakrájame a pečivo opečieme v hriankovači.
Pečivo si natrieme avokádom, následne na to servírujeme hotové vajíčka, dochutíme horskou soľou a obložím čerstvou zeleninkou. Dobrú chuť